6 Tips om uit je comfort zone te treden

Uit je comfort zone treden

De comfort zone, wie houdt er niet van? Ik vind het een fijne en veilige plaats, maar ik weet ook dat het niet goed is om altijd maar in die comfort zone te blijven. Er uit stappen maakt mij sterker en zelfverzekerder. Je hoeft ook helemaal niet altijd in de comfort zone te blijven, want je kunt veel meer dan je denkt. Om net wat meer uit je leven te halen en jezelf te blijven uitdagen, heb ik enkele tips voor je om uit die comfort zone te stappen.

  1. Doe het in kleine stapjes, het hoeft niet allemaal in één keer. Begin met iedere dag iets kleins te doen, wat jouw uitdaagt.
  2. Stop met dromen en start het doen! Dromen worden niet vanzelf werkelijkheid, daar moet je je best voor doen. Deel je dromen op in kleine stukjes en zorg er zo voor dat je iedere dag een stukje dichter bij die droom komt.
  3. Accepteer dat het niet altijd lukt. Je zult altijd tegenslagen hebben in je leven en niet altijd zal alles goed gaan wat je probeert. Accepteer dit en geef niet op, je hebt het tenminste geprobeerd.
  4. Luister niet naar je negatieve zelf. Je bent veel sterker dan je denkt, dus treed uit die comfort zone om te zien hoe sterk jij nou eigenlijk bent. Je kunt veel meer dan je denkt!
  5. Luister niet naar negatieve mensen om je heen. Heb schijt aan wat anderen zeggen en denken. Het is jouw leven en als jij er maar in gelooft.
  6. Het toch doen ook al durf je het niet. Dit is de beste manier om met sprongen vooruit te gaan. Gewoon doen en die angst overwinnen.

Tot slot nog een filmpje ter motivatie. Treed nou eindelijk eens uit die comfort zone!

Blijf je liever in die veilige comfort zone of stap je er regelmatig uit?

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *