Regelmatig sporten maakt je gezond en gelukkig

Sporten vind ik echt super fijn om te doen. Ik doe het niet alleen om mijn gewicht op peil te houden en om sterker te worden, maar ook omdat het fysiek en mentaal heel goed is voor je lichaam. Ik zou iedereen aanraden om te sporten omdat je er echt gezonder en gelukkiger van wordt.

Gezonde hersenen
De stof die bij stress wordt aangemaakt kan voor schade en ziektes zorgen in je hersenen, waardoor je bijvoorbeeld stemmingsstoornissen of depressies kunt krijgen. Sporten vermindert het stressniveau en zorgt dus voor gezondere hersens.

Ontspant
Dit vind ik het allerfijnste aan sporten. Het maakt namelijk je hoofd leeg. Als je aan het sporten bent, ben je zo bezig met je lichaam en de oefeningen die je doet, dat je geen tijd hebt om aan andere dingen te denken. Sporten zorgt er bij mij altijd voor dat ik met een ontspannen gevoel de sportschool verlaat.

Meer zelfvertrouwen
Uit verschillende studies blijkt dat sporten positief bijdraagt aan je zelfbeeld. Het maakt hiervoor niet eens uit of je lichaam erdoor verandert of niet.

Ontgift
Door te zweten verlaten giftige stoffen je lichaam. Daarnaast zorgt sporten voor een goede doorbloeding, wat er voor zorgt dat je lymfestelsel goed werkt. Je lymfestelsel zorgt er ook voor dat giftige stoffen je lichaam verlaten.

Meer energie
Door je uithoudingsvermogen en conditie te trainen, zorg je er voor dat je dagelijks meer energie hebt. Je zult minder snel een dip krijgen en je kunt zo meer werk verzetten.

Betere nachtrust
Al die inspanning die je moet leveren, zorgt ervoor dat je ‘s nachts beter slaapt. Je lichaam heeft namelijk rust nodig om te herstellen.

Voel jij je ook zo goed door het sporten?

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *