Word een vroege vogel!

De meeste mensen staan pas op het laatste moment op voordat ze richting school of werk gaan. Ja, ook ik ben hier schuldig aan.. Toen ik een tijd geleden voor stage elke ochtend heel vroeg op moest, wende dat heel gauw en voelde ik mij eigenlijk helemaal niet moe. Vroeg opstaan heeft zoveel voordelen. Nu ik niet elke ochtend meer zo vroeg hoef, schiet het vroeg opstaan er toch een beetje bij in. In dit artikel zet ik alle voordelen van vroeg opstaan voor je op een rijtje. Word een echte vroege vogel! 

Het is lekker rustig in de ochtend

Er zijn nog nauwelijks mensen wakker in de vroege ochtend, dus het is lekker stil overal. Door vroeg op te staan kun je in alle rust je ochtend beginnen. Dit is het gene wat ik echt heel erg fijn vond. Je hoort bijna geen mensen of verkeer. Heerlijk die rust!

Je hebt alle tijd voor een goed ontbijt

Als je vroeg opstaat heb je alle tijd om een gezond en voedzaam ontbijt te maken en kun je het in alle rust opeten. Een paar jaar geleden zou ik zelfs het ontbijt overslaan, om maar langer in bed te kunnen blijven liggen. Nu maak ik altijd tijd om goed te ontbijten en voel ik mij ook een stuk fitter en gezonder de rest van de dag.

Je begint je ochtend zonder stress

Als je vroeg opstaat heb je genoeg tijd om te douchen, aankleden en je make-up te doen. Geen gehaast meer in de ochtend bespaart je een hoop stress. Een ontspannen ochtend zorgt voor een beter begin van de dag en dus een vrolijkere jij!

ochtendquote  ontbijt op bed

Het komt je productiviteit ten goede

Vroeg opstaan draagt bij aan je productiviteit de rest van de dag. Ik voelde mij altijd veel productiever in de tijd wanneer ik elke dag vroeg op moest staan, want ik had natuurlijk veel meer uren om iets nuttigs te doen in de ochtend.

Meer tijd om werk te verzetten

Je hebt in de ochtend extra tijd over om alvast een aantal taken af te ronden, je mail te lezen, nog even leren voor je tentamen, etc. Door alvast wat taken te verzetten in de ochtend begin je met al een voldaan gevoel.

Kortom je ochtend vroeg beginnen heeft heel veel voordelen. Nu het weer wat eerder licht wordt zal ik proberen om elke ochtend vroeg te starten, voor een positievere, productievere en gezondere ik!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *